Pages

maandag 8 juli 2013

Fruitijs!

Wat is dit weer fijn! Warm, maar niet te warm. Ik werk deze zomer gewoon door, en dan is het extra fijn om 's avonds thuis te komen en te genieten van een zelfgemaakt ijsje.

Natuurlijk kan je gewoon limonadesiroop en water mixen en dat invriezen, maar met vers fruit is het toch net even wat spannender! En het ziet er zo mooi uit!



Wat heb je nodig:
  • Vers fruit naar keuze
  • Fruitsap, vruchtendrank of yoghurt.
  • IJsvormpjes en ijsstokjes
Aan de slag:
Je kunt deze ijsje maken met een mengeling van verschillende soorten vers fruit, maar je kunt ook per ijsje kiezen voor een smaak.Het verse fruit schoonmaken en in stukjes snijden, klein fruit zoals bessen of frambozen kun in hun geheel gebruiken.
Verdeel het fruit in je ijsvormpjes
Schenk er het fruitsap van je keuze bij, heel lekker is het met sinaasappelsap, appelsap of ananassap, kijk bij je keuze ook naar de combinatie van smaken met het door jou gekozen fruit.
Steek de ijsstokjes erin, nu kun je het invriezen, het duurt ongeveer 5 uur voordat de ijsjes goed hard zijn.

Variatie: Neem in plaats van fruitsap een mengsel van yoghurt en melk.

Het wordt natuurlijk extra lekker in deze leuke vormpjes:

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen